dijous, 19 de juliol del 2012

Ja portem 2 setmanes a Primavera!

El sindicat USTEC amb l’ONG Entrepobles tenen un projecte de beques educatives a la Comunitat de Primavera de l’Ixcán que es destinen una petita part de l’alumnat que acaba el nivell de básico i batxillerat. Són beques destinades a cobrir una part del cost d’anar a estudiar a altres poblacions com Cobán, Playa Grande, Chimaltenango, Huehuetenango,... entre d’altres.
Aquesta és la reunió en la qual van venir pares i mares i estudiants i també el Comité de Beques de la Comunitat que està format per mestres i professors i professores que són els i les encarregades de gestionar i coordinar les beques que es donen a cada curs escolar. Durant la reunió van tenir cap a nosaltres i cap al sindicat USTEC moltes paraules d’agraïment que ens feien emocionar profundament. La majoria de famílies no podrien donar una contuïtat als estudis de les seves filles i fills.

Quines flors, quins “palos” (arbres), què bonic que és !





Els nostres músics: en Gil i l’Efraïn.


 El grup de teatre de joves de la Comunitat. Uns i unes artistes!


Tota la “troupe” o com diem per aquí el “combo”.



El grup de joves de la Comunitat va fer una “capacitación en panadería” que dóna molt bon resultats amb l’objectiu que la pròpia comunitat pugui ser autosuficient a nivell alimentari.

Fent formació als i les mestres del programa power point a la sala de “computadoras”.





La Raquel “apoiando” la classe de química de les i els alumnes de batxillerat.


El projecte de teixits de les dones de l’OMR (Organización de Mujeres en Resisténcia).




 Acomiadem els i les acompanyants Fermín, Luz, Silvia, Maria i Violeta. La comunitat ens ha fet entrega d’uns diplomes que acrediten la solidaritat i cooperació que hem estat portant a terme durant aquestes curtes setmanes.
El Fermín ens explica la conjuntura política a Guatemala i la seva relació amb la crisi a nivell mundial i el neoliberalisme que domina tots els països d’occident.

En Gavino, director del “básico”, fa entrega a la Llum Mascaray les cartes viatgeres que han escrit els i les alumnes per entregar-les al seu institut d’Olesa de Montserrat que fa molt anys que mantenen el projecte.



L’Antonio i en Gil acomiaden a la Violeta i la Maria.





Paisatges de la Comunitat de Primavera del Ixcán.



Al matí ens venen a “coordinar” els nens i nenes de la Comunitat. Ens porten a la casa que ens toca menjar aquell dia.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada