dissabte, 6 de juliol del 2013

Arribada a Primavera del Ixcán! - Guatemala


 Ja torno a ser a Guatemala! L'avió sortia el dia 2 i el mateix dia arribava a Ciudad de Guatemala. Allí vam estar fent alguns tràmits necessaris i també vam assistir a una reunió amb alguns col·letius guatemaltencs com La Cuerda (col·lectiu feminista), CEIBA (organització en defensa del medi ambient i les comunitats indígenes) i amb l'Andrés Cabanas, membre d'Hegoa.
Allí vam hospedar-nos a casa de la Nati, que ofereix habitacions. Aquí podeu veure una foto amb el seu nebot, en Catún.
En aquesta imatge podeu veure en "guapo" que és com es fa dir-se el fill d'una de les famílies de Primavera del Ixcán, la Comunitat de POblació en Resistència a la zona de l'Ixcán tal i com el seu nom indica.

En aquesta imatge podeu veure a totes i tots els membres de la Delegació de 2013 tot i que ens falten 3 companyes més que arribaran sobre el 23 de juliol.

De moment els membres i autoritats de la comunitat ens han rebut i donat la benvinguda i en els propes dies ens aniran fent saber què és el què podem fer, en què podem ajudar-los.
Enguant, tal i com es han fet saber, han tingut moltes dificultats a l'escola de primària ja que el govern ha reduït els mestres i han tret els cursos de pre-primària. Tot i que els han traslladat a uns edificis més adequats per a les aules, l'Esperanza, que és la directora actual de l'escola de primària, ens ha fet saber que no estan del tot acabats i que segueixen tenint moltes dificultats.

Anirem informant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada