dilluns, 1 de juliol del 2013

Ja ha arribat el gran dia, Guatemala m'espera!

Bé, ja ha tornat a arribar el 2 juliol. Demà marxo altre cop a Guatemala a retrobar persones estimades i a més a més a seguir treballant amb els i les mestres de la Comunitat de Población en Resisténcia de Primavera del Ixcán aprop del Quiché.
En els darrers mesos hem sabut que també allí han patit una gran retallada en mestres, igualment com a casa nostra, i crèiem que la nostra col·laboració serà molt benvinguda. Salvant les distàncies les nostres lluites no són tant diferents. Lluitem contra els opressors que volen poder controlar les societats fàcilment per a continuar enriquint-se dins del sistema neoliberal.
Com deia l'altre dia l'Agustí Coromines en la presentació del documental sobre l'MST del Brasil en l'acte d'inauguració de l'Escola d'Estiu del Casal del Mestre de Granollers, existeix un document del 1996 sobre educació realitzat pel Banc Mundial "Prioridades y estrategias para la educacion". Només donant aquesta informació ja ens hauríem de començar a posar nervioses. Què hi té a veure el Banc Mundial amb l'educació? Doncs sembla que hi té molt a veure i molt a dir en el capitalisme salvatge en el qual estem immersos. L'Agustí Coromines ens va llegir alguns fragments del document que fèien posar els pèls de punta. Si analitzem la majoria de lleis d'educació de la gran majoria de països del món podem veure-hi les grans línies polítiques que aquest document hi dibuixa. Cal unir les lluites que en el fons són germanes, les lluites de tots els pobles contra l'opressor capitalista.
Me'n vaig doncs a donar testimoni en una petita comunitat de l'Ixcán de les lluites que estem vivint i portant a terme al nostre país i a impregnar-me de les seves lluites per poder-les estendre i informar al mateix temps.


M'acomiado de vosaltres amb una frase que vaig assumir ja en el meu primer viatge a Guate:
"LA VIDA ES LUCHA, Y SE LUCHA SIEMPRE"

Fins aviat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada