dimecres, 24 de juliol del 2013

L'inici d'una nova setmana

Aquest dilluns 22 vam iniciar la nostra tercera setmana a la Comunitat de Primavera del Ixcán a Guatemala. Les classes s'inicien a les 7:30 del matí fins a les 12 o 12:30h del migdia. 
Com cada setmana, el dilluns toca "formación". Tot l'alumnat del centre, sis cursos de primària, surt a la pista de bàsquet amb o sense cadira, depenent de l'estona que s'hi hagi d'estar, i allí s'obre un espai on la directora i altres mestres donen informacions o fan recomanacions als estudiants. Aquesta setmana va servir per assajar algunes de les cançons que es cantaran el proper dissabte 27 en motiu de la festa en commemoració de la mort de "Fernando Hoyos Rodríguez" un jesuïta espanyol que va estar amb els pobles indígenes durant la guerra i que lluitar al costat de la gent més humil donant la seva vida el 13 de juliol del 82. Aquí és gran el seu record entre la majoria de famílies.
Aquest dissabte doncs es realitzarà l'acte on també hi participarà la seva germana, Pilar Hoyos, que actualment també viu a Guatemala. Va venir-hi buscant allò que el seu germà tant havia estimat i ella mateixa en va quedar enamorada, de Guatemala, de la seva gent i de les seves belleses. Serà un gran dia aquest dissabte!





En aquesta última imatge podeu veure el mestre de música Julio Tobal amb el "guitarrón" que va estar cuidant durant tots els anys que van estar "bajo la montaña". Tot i que és molt vell i que només li queden 3 cordes, encara acompanya amb gran alegria les guitarres tocant el "son guatemalteco".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada